Pumpulienkeli.com

Vuoden 2008 kuulumisia

Täällä kerromme noin kerran kuussa vuorotellen kuulumisiamme ym. Uusimmat kuulumiset ovat aina ylimpänä. Vanhempia kuulumisia pääset selaamaan kätevästi linkillä!
Vuosi 2011    Vuosi 2010    Vuosi 2009    Vuosi 2008

Joulua 2008 odotellessa

Joulu lähestyy ja Nappi haluaakin oikein kuvan kera toivotellan kaikille ihailijoilleen Iloista Joulua!

Nappi on viime aikoina ollut erityisen pirteä ja iloinen, on saanut meidät nauramaan monta kertaa joka päivä! Ehkä se on yrittänyt piristää meitä ja pitää meidät iloisella mielellä. Vanttu varmasti sanoi Napille ennen lähtöään, että nyt on Napin tehtävä pitää tytöistä huolta. :) Pikkuponimme on tainnut ottaa sen ihan tosissaan tehtäväkseen.

Ajattelemme ja muistelemme Vanttua joka päivä, ja vaikka vieläkin on kova ikävä ja tuntuu haikealta, niin tunne siitä että teimme oikean ratkaisun on vahvistunut. Kun katselee Vantun kuvia, miten iloiselta ja tyytyväiseltä se niissä näyttää, voi mielessään kuvitella, että sellaisena meidän Vanttumme nyt kirmailee siellä, jossain. Taivaslaitumilla. Ja enkelinä varmasti vahtii ja pitää meitä silmällä jostain, kun puuhastelemme Napin kanssa.

Jospa jouluiltana sytyttäisin yhden ylimääräisen kynttilän. Se olisi Vantun kynttilä ja samalla voisin muistella niitä hienoja hetkiä, joita saimme yhdessä kokea.

Joulutunnelmissa,
~Hilla ja Nappi~

Ylös

Marraskuussa 2008 suruaikaa

Raskaita aikoja. Rakas hevosemme Vanttu lähti hevosten taivaaseen 23.11.2008.

Vielä reilu kuukausi sitten otimme Vantun kanssa ensimmäisen matkaratsastusvoittomme Vesilahdella 50km nopeusluokassa, ja Vanttu palkittiin jälleen paraskuntoisimpana luokassaan.

Vanttu sairastui aivan yllättäen vakavasti tiistai-iltana 11.11. Ei syönyt eikä juonut kunnolla, ja kipuili koko vatsallaan. Tutkimuksissa syyksi selvisi yllättäen pahat vatsahaavat, joihin aloitettiin lääkitys välittömästi.

Lääkityksellä oli hyvänä pari päivää, jonka jälkeen alkoi uudestaan oireilla koko mahallaan. Eläinlääkärit epäilivät jotain vakavampaa, syöpää mahdollisesti koko ruuansulatuskanavassa, kun noin pahana varoittamatta alkoi kipuilla. Lopulta verikokeet osoittivat, että kyse oli todennäköisesti maksasyövästä, joka oli pitkälti levinnyt koko ruuansulatuskanavaan ja vaurioittanut mahalaukkuakin.

Perjantaina 21.11. lopetti syömisen ja juomisen. Vanttu kertoi minulle silloin aikovansa pian lähteä. Se pyysy minulta sitä viimeistä palvelusta, joka jokaisen uskollisen hevosenomistajan on joskus pystyttävä tekemään. Päätimme päästää Vantun vapaaksi sunnuntaina 23.11., ja niin Vanttu lähti rohkeana, rauhassa nousevan myrskyn selkään olemalla uljas ja ylväs loppuun saakka.

Vantulla on aina paikka sydämissämme!

Kiitos kaikille ystäville ja tutuille, jotka otitte osaa menetykseemme ja suureen suruumme!

Kiitos kaikesta Vanttu!
~Hilla~

Ylös

Lokakuun lopun kuulumisia 2008

Sadepäiviä on viime aikoina piisannut ja tarhat alkavat olla aika märkiä. Aika usein joudumme Vantun kanssa pukeutumaan sadetakkeihimme. Hokkikengätkin saimme allemme, mutta olen sitä mieltä, että uimahousut tässä kohta saa tätä menoa esiin kaivaa! Kunpa pian saataisiin lunta ja pakkasta ja ihan oikea talvi!

Mielenvirkistykseksi tytöt irtohypyttivät meitä tässä yhtenä päivänä. Ja se vasta olikin hauskaa puuhaa! Me Vantun kanssa vähän irrottelimme ja näytimme lähes kaikki mahdolliset tyylit, miten niitä esteitä oikein ylitetään peräkkäin ja yhtaikaa! Kyllä oli hauskaa!

Vielä ennen talvitaukoa minulla taitaa olla yksi startti edessä. Mutta siitä kerromme lisää, kunhan sinne asti ehditään!

Sateen ropinaa kuunnellessa,
~Nappi~
Ylös

Kurkistus lokakuulle 2008...

Hilla ja Vanttu ovat myös kovasti treenanneet matkaratsastuskisoihin. Mökillä käytiin treenaamassa, jossa Hilla ja Vanttu menivät 40km pituisen "pikkulenkin." :) Lenkin jälkeen Vanttu vaikutti tyytyväiseltä ja uskaltautui jopa mennä järveen kahlaamaan reippaasti ilman epäröintejä, vaikka syksyinen tuuli nostattikin rantaan aaltoja! :)

11.10. oli sitten vuorossa matkaratsastuskilpailut Vesilahdella, jossa Vanttu ja Hilla osallistuivat 50km nopeuskilpailuun. Teräsvaari Vanttu yllätti olemalla maalissa ensimmäisenä 50 minuuttia ennen muita! Voittopokaalilla ja ruusukkeella sitten kaksikko palkittiin, ja lisäksi Vanttu valittiin jälleen kerran luokkansa paraskuntoisimmaksi! Onnea!

Syyslomaa odotellessa,
~Roosa~

YlösSyystervehdys 2008!

Syyskuu hurahti ohitse nopeasti, ja lokakuussa jo mennään. Auringon paisteestakin ehdittiin nauttia, mutta nyt taas satelee sitten senkin edestä.

Yhteisillä hiittireissuilla Vanttu-vaari näyttää siltä kuin opastaisi Nappia :) Energiaa Vanttulla radalla kyllä riittää, sillä yhdelläkin kerralla herra paineli ensin 8 kierrosta raviradan metsälenkillä (lenkin pituus noin 3 km) ja sen jälkeen vielä kaksi kierrosta radalla! Katoksilla Vanttu näytti todella tyytyväiseltä, kun oli kerrankin saanut painella mielensä mukaan! ;)

Nappi starttasi Turussa 13.9. menestyksellä. Poni oli jo lämmittelyssä virkeä ja kun "aja" komento kävi, poika paineli heti täysillä ohittaen neljä ponia saman tien! Nappi pysyi hyvin kärkiporukan tuntumassa ja oli vielä takakaarteessa viidentenä! Taisi ravien selostajakin olla Napin pistelemisestä ihmeissään, sillä takakaarteeseen tullessa hän sanoi "Ja Tony The Vikinkin on vielä kärkikamppailuissa mukana!" ;) Tosin sitten tuli vielä nopeampia poneja takaa ohi. Nappi kuitenkin sinnitteli porukan mukana loppuun asti ja vielä loppusuoralla ponilla riitti virtaa. Viime metreillä Nappi melkein ohitti 7. tulleen ponin jääden siitä vaivaiset 2 cm eli yhden sadasosan 7. ponia hitaampi! Loppu tulos oli 8/12 ja aika 3.48.9!

Syysterkuin,
~Roosa~

Ylös

Tapahtumarikas elokuu 2008!

Varsin syksyisessä säässä se kesäloma elokuussa sitten vierähti ja paluu koulun penkille häämöttää jo edessä. Tosin sillä saralla varmasti paljon mielenkiintoista luvassa työharjoittelun merkeissä.

Nappi starttasi elokuun aikana Turussa ja juoksi kauden parhaan tuloksensa 3.48,1. Lisäksi Nappi näytti jälleen, mistä pikkuponimme oikein onkaan tehty ja varmisteli lähdössään itselleen viimeistä edellisen sijan! Eipä taaskaan ollut "Valkoinen salamamme" hännänhuippuna! Syyskuun poniraveissa sitten nähdään, jatkuuko positiivinen kehitys vauhdin suhteen.

Vanttu suoriutui kunniallisesti teatteriurakastaan Ala-Lemun Kartanon kesäteatterissa. Elokuussa matkasimme vielä kolmen näytöksen verran Vantun kanssa ajassa 200 vuotta taaksepäin ja esiinnyimme venäläisinä sotakasakoina pussihousuissa, -paidassa ja karvahatussa! Parta vain puuttui! Kovasti saimme Vantun kanssa kehuja roolisuorituksestamme, ja taitaa meillä odottaa uusi näytösputki vuoden 2009 kesäkuussa! :)

Teatterinäytökset vain pahasti menivät matkaratsastuskisojen kanssa päällekkäin, mutta eiköhän syksyllä vielä yksiin kisoihin ehditä. Jottei kisatouhuista tulisi liiaksi taukoa, piti meidän lähteä käymään estekisoissa! Elokuun alun estekisoissa 40 cm luokassa laitettiin yksi kärrynpyöräeste maan tasalle johteineen päivineen, joten niissä kisoissa emme hyppytaidoillamme loistaneet. ;) Mutta elokuun viimeisenä viikonloppuna Vanttu sitten yllätti meidät menemällä lähes koko radan laukalla! Tuloksena puhdas rata sekä yllätykseksemme viides sija! Ja kun ottaa huomioon, että osanottajia kisassa mukana oli 26, voi tähän suoritukseen olla hyvinkin tyytyväinen!

Kesää muistellen,
~Hilla~

Ylös

Heinäkuussa 2008 touhuttua

Minut patistettiin kesken ruohonsyönnin, että nyt pitäisi jotain kuulumisia kirjoitella..? Kaipa minä sitten aloitan itsestäni ja kerron, että Kokemäen poniraveissa loistin olemalla ei-viimeinen! Toisin sanoen olin toiseksi viimeinen, mutta saavutus sekin! :) Olen välillä vähän lomaakin pitänyt ja auringossa kellinyt, jos se nyt on sattunut paistamaan. Roosan iloksi löysin laitumelta oivan takiaispusikon, josta olen kerännyt satoa hännälläni säännöllisesti. Ennätykseni taitaa tällä hetkellä olla siinä 30-40 takiaispallon tietämillä! ;)

Vanttu sai sitten omat kiesit, ja on kovasti tohkeissaan niistä. Minä vaan huokaisen helpotuksesta, kun minun ei moisia kolisevia rattaita tarvitse helteellä vedellä! Paljon mukavampaa on katsella sivusta, kun Vanttu ahkeroi ja ajeluttaa kaikkia tuttuja ympäri pitäjää. :D

Vanttu pääsikin muistelemaan menneitä, kun he Hillan kanssa osallistuivat tandemravilähtöön! (Tämän tarinan osaan jo ulkoa, kun Vanttu on siitä niin innoissaan hehkuttanut!) Metsämäessä oli isot estekilpailut, ja kolme tunnettua esteratsastajaa haastettiin mukaan ravikisaan. Vanttu oli yksi kolmesta hevosesta, ja jokainen sai rattailleen esteratsastajan. Näissä tandemkärryissä on kaksi penkkiä peräkkäin, eli kilparatsastaja istui ensimmäisessä ja varmistajana oleva ohjastaja takapenkissä ohjasperät käsissään. Sitten ajettiin 1600 metrin lentävä haastelähtö, jossa mentiin aika kyytiä! Viimeiset 500m oli tultu 1.18 aikaan, ja kokonaisaikakin oli 1.21. Ja Vanttu vaan tyytyväisenä oli koko matkan pistellyt!

Nyt takaisin laitumelle!
~Nappi~

Ylös

Kesäkuussa 2008 kesäteatteria!

Olemme Vantun kanssa mukana Ala-Lemun Kartanon kesäteatterissa ja ensi-ilta 19.6. lähestyy. ("Silloin on myös minun syntymäpäiväni!" Nappi huomauttaa. :) ) Esitämme Vantun kanssa venäläistä kasakkaratsukkoa ja jo aika monta harjoituskertaa on takana. Viime lauantaina oli ennakkonäytös, jossa oli mukana niin ruotsalaisia kuin venäläisiäkin arvovieraita! Kaiken kaikkiaan esityksiä kertyy kesän aikana seitsemän. Suomen sodasta kertovassa näytelmässä on mukana myös ruudillisia "pamauksia" ja savukoneita, jotka eivät (ihme kyllä) meitä liiemmin pelottaneet!

Ensi-iltaa odotellessa,
~Hilla & Vanttu~

Ylös

Toukokuussa 2008

Vanttu avasi kisakautensa toukokuussa Ylöjärven matkaratsastuskisoissa 50 kilometrin matkalla. Ilma oli sopivan viileä, eikä sadettakaan kisojen aikana saatu. Tasaista kyytiä paineltiin koko matka mukavan pehmeäpohjaisilla teillä hyvässä seurassa, ja 50 km lenkki taittuikin ihan Vantun omaan ennätysaikaan! Eläinlääkäri palkitsi Vantun luokan paraskuntoisimpana. Tuntui hyvältä saada kiitosta hevosen hyvästä kunnosta! :)

Pojat ovat kovasti harjoitelleet laitumella oloa ja saavatkin nyt ihan lähipäivinä ryhtyä kokopäiväisiksi laiduntajiksi! Kesä on tulossa, kärpäset ja paarmat vaan puuttuvat. Myös pikku-Vili on siirtynyt kesäasunnolleen eli punaiseen ulkomökkiinsä ulkoaitaukseen, ja siellä se kovasti leikkailee nurmikkoa. Äidin iloksi Vilille maistuvat erityisesti voikukat!

Laitumen reunalla,
~Hilla~

Ylös

Huhtikuussa 2008

Huhtikuun keväisissä tunnelmissa ollaan tehty kaiken laista. Nappi on juossut vuoden toisen starttinsa Turussa 14.4. ja paransikin viimekertaisesta neljällä sekunnilla juostessaan ajassa 3.52,5! Nappi sijoittui viimeiseksi, mutta hyvin poni kuitenkin juoksi! :) Hiitti reissuja on tehty useaan otteeseen, sillä nyt Nappia treenataan kevään tuleviin poniraveihin.

Vanttua on alettu treenaamaan toukokuun tuleviin matkaratsastuskisoihin. Kävimme myös mökillämme treenailemassa Vanttua 50km nopeuskilpailuun ja teimme jälleen kerran noin 50km lenkin mökkimme lähimaastossa. Lenkin jälkeen Vanttu sai laiduntaa mökin pihassa ja syödä kevään ensimmäisiä vihreitä ruohonkorsia. Nam!

Sunnuntaina 27.4. oli myös jännittävä päivä, sillä silloin menimme Paavolan koululla järjestettävään Match Showhun Napin ja Vantun kanssa. Minä ja Hilla puunasimme molemmat pollet hyvään kuntoon selvittämällä jouhia ja kiillottamalla karvaa. Olimme edellisenä päivänä pesseet Napin ja Vantun ja siksi molemmat kiilsivät puhtauttaan. Jopa Nappikin oli yön yli pysynyt puhtaana, sillä yleensä pesun jälkeen Nappi piehtaroi karsinassaan turpeen keskellä ja seuraavana aamuna onkin sitten aivan harmaa ;)

Paavolan koululla oli paljon hevosia ja ihmisiä. Emme ehtineet kuin hetken seisoskella koulun pihalla, kun jo Match Show aloitettiin. Ensimmäiseksi oli Napin vuoro mennä tuomarin eteen. Nappi oli tuolloin vähän laiskalla päällä, eikä oikein liikkunut kunnolla ja Nappi saikin sinisen ruusukkeen :) Hetken odoteltuamme oli Vantun vuoro. Vanttu ei tuomarin edessä tahtonut oikein seistä paikoillaan vaan pyöri hermostuneena Hillan ympärillä huomatessaan Napin jäävän kentän laidalle seisomaan. Siitä huolimatta Vanttu sai punaisen ruusukkeen.

Lopulta oli sinisten kehä, josta Nappi valittiin punaisten kanssa samaan kehään parin suokin kanssa. Menestystä ei kuitenkaan sen enempää tullut, ja koko näyttelyn voittikin oikein kaunis suokki varsa.

Laidunkautta odotellessa,
~Roosa~

Ylös

Maaliskuussa 2008

Maaliskuun aikana olemme saaneet nautti lämpimästä auringon paisteesta, sekä suurista kinoksista. Takatalvi yllätti meidät ja toi mukanaan jopa 30cm lunta, joka taitaakin olla tämän talven ennätyslukema täällä Turussa. Nappi on aloittanut hyvissä ajoin jo karvan lähdön. Poni taisikin aloittaa sen jo helmikuun lopussa ja harjatessa siitä lähteekin suuria karvatukkoja, jotka muistuttavat pikemminkin pumpulipalloja ;) Nyt kun Nappi on pikkuhiljaa alkanut tuota karvan lähtöä vähentämään, niin Vanttu vain kiihdyttää sitä. Näitä kahta harjatessa tuntuu, ettei se karvanlähteminen sitten millään lopu. ;)

Napin treenaaminen tuleviin ravilähtöihin, joita on suureksi ilokseni Napin tasoisille shetlanninponeille alkanut ilmestymään, on jo täydessä vauhdissa. On käyty hiiteillä sekä maastossa aina vuoronperään. Nappi on jo oman kisakautensa avannut ja juoksikin Turussa 3.3. Nappi sijoittui silloin 11/12 , mutta olen silti poniin todella todella tyytyväinen, koska tämä juoksi alle 4 minuutin ajassa 3.56,5. Tavoitteemme olikin tuolloin päästä alle tuon 4 minuutin ;)

Hiittireissuilla Nappi on käynyt yhdessä hänen ikioman valmentajansa Vantun kanssa. Vanttu ei vielä oikein ymmärrä, että miksi vain Nappi pääse raveihin eikä hän. Raviradallekin saavuttaessa Vanttu tähyilee ympärilleen innokkaan oloisena ja näyttää siltä kuin kysyisi: "Missä ne ravit oikein ovat?" Kun sitten ollaan raviradalla, niin Vanttu painaa ohjalle ja saa ratsastajansa kädet kipeiksi. Vanttu ei ymmärrä, että miksi pitäisi vain kulkea Napin rinnalla kirittämässä tätä. Jos vastaan tai ohitse kulkee hevonen, niin Vanttu haluaisi oitis lähteä juoksemaan tämän perään. "Siellähän se ravilähtö on meneillään!"

Radalla myös ratsuhommat sujuvat Vantulta paremmin, kuin kentällä ollessa. Esimerkiksi ravipohkeenväistö etusuoralla sujuu mallikelpoisesti, kun taas kentällä herra esittää, ettei ole moisesta kuullutkaan! ;) Muutenkaan Vanttu ei välillä jaksa kentällä oikein keskittyä koko ratsastukseen, vaan haluaisi vain painaa kenttää ympäri. "Minä en jaksa tällaista pitsinnypläämistä!" Vanttu varmastikin silloin mutisee. Vanttu tarvitseekin aina kerran viikossa joko maasto- tai ratareissun, jotta jaksaa keskittyä ratsuhommiin.

Nappikin toimii radalla hienosti. Välillä ponilla voi olla vähän liikaa energiaa kertynyt viikon aikana ja silloin saattaa nähdä radan reunoilla joitain pieniä "mörköjä". Silloin Nappi kyttää radan reunalle ja yleensä kiihdyttää vauhtiaan. Mitä enemmän mörköjä, sen nopeampi hiitti! :D Hiittiä ajaessa Vanttu yleensä kirittää Nappia juoksemalla tämän vieressä. Molemmilla on kova kilpailuvietti ja aina, kun Vanttu pääsee hiukankin Napin ohi laittaa poni korvansa luimuun ja näyttää ärtyneeltä. Aina hiitin lopuksi Nappi saa voittaa, sillä Napille ei saa jäädä pahamieli :) Tämä Vanttua hieman ärsyttää, mutta kun Nappi on hiittinsä juossut saa Vanttu painella ympäri ravirataa niin lujaa kuin tahtoo. Ja tämä loppu "spurtti" mennään aivan herran omasta tahdosta! :D

Kisakuntoa treenaamassa,
~Roosa~

Ylös

Helmikuussa 2008

Keväisestä auringonpaisteesta on nyt saatu nauttia parin viime päivän ajan, mutta muuten on ollut leutoa ja lumetonta tämä talvi. Karvanlähtö on jo alkamassa, ja sen johdosta minua ainakin kutittaa kovasti erityisesti aamuisin. Siksipä aloitan aamun tarhassa aina piehtaroimalla, säällä kuin säällä. Ihmiseni eivät tästä tavasta oikein tunnu nauttivan, mutta syy siihen on minulle vielä vähän epäselvä... Oman oloni se ainakin tekee vallan mainioksi ja kotoisaksi!

Olemme Napin kanssa pitäneet vähän lomaa rokotusten ja ihmistemme sairastelujen takia. Nyt kuitenkin ollaan jo päästy arkipuuhiin, joka sopii minulle mainiosti. Alkoi jo vähän tympiä tuo joutilaana olo.

Kunniatehtävässäkin sain toimia tässä yhtenä päivänä, kun pääsin vetämään vanhoja kiesejä! Kokeilin samalla uusia vetovaljaitani, joilla olisi myöhemmin kuulemma tarkoitus vetää rekeäkin! Minua kehuttiin kovasti ja innostuinkin kulkemaan oikein komeasti ja sievästi. Nappi ei ymmärtäny ollenkaan, mikä kiesien vetämisessä oli niin ihmeellistä. "Mitkä ihmeen rattaat se Vanttukin on taas itselleen löytänyt?" Nappi ihmetteli. Mutta minä kyllä osasin antaa tehtävälleni arvoa.

Kevään odotus tunnelmissa
~Vanttu~

Ylös

Webdesign Hilla 2013